Starterslening voor ondernemers

Na 2 weken puzzelen is mijn ondernemingsplan eindelijk klaar. Tijd om een afspraak bij de bank te maken. Bij mij om de hoek (toevallig) zit het ondernemershuis iFlow waar je als ondernemer vanalles kan doen maar ook zijn er dagelijks adviseurs van de Rabobank (IkGaStarten) en Flynth aanwezig. Je kan hier zonder afspraak naar binnen lopen met het plan onder je arm en een gesprek aangaan. Erg leuk maar ik ga toch eerst ff bellen om verrassingen te voorkomen. Morgenmiddag (vrijdag) om 14.00 afgesproken, helemaal perfect! Het ondernemingsplan, een marketingplan en het functioneel concept voor de programmeur in 4-voud afgedrukt. 2 setjes netjes geordend bij elkaar geniet en in aparte mapjes geschoven. Yes i’m ready to go!

Oja het marketingplan! Dat was een spontaan opgepopt hersenspinseltje wat ik op papier heb gezet met een mooi plaatje erbij. Het idee was om de straat op te gaan en mensen te benaderen als ludiek marketingmiddel voor de website 🙂 Hier vertel ik later misschien wat meer over.

Eenmaal binnengekomen werd ik ontvangen door een vriendelijke adviseur van Flynth. Samen gingen we naar een kantoorruimte en stalde mijn ondernemingsplan uit over de tafel. Na haar introductie over wat zij deed en wat zij voor mij kon betekenen mocht ik mijn verhaal doen. Nog voordat ze het netjes-bij-elkaar-geniette plan kon openslaan zei ik; “wacht, ik doe eerst een verhaal om een beeld te schetsen!” Ik pakte een paar losse A4’tjes met plaatjes uit het mijn mapje en legde mijn hele idee van 24 pagina’s in nog geen 10 minuten aan haar uit. Aan haar blik te zien denk ik dat ze dit niet verwacht had hahahaha! Op dat moment schoof ook de adviseur van de Rabobank aan. Ok we doen het gewoon nog een keer overnieuw… 🙂

Dezelfde plaatjes weer op orde gebracht en weer stak ik van wal! Na wederom weer 10 minuten was ook hij blijkbaar onder de indruk van hoe goed ik over het idee nagedacht had! Het is niet zomaar een idee, maar een sterk en diep doordacht plan zei hij! Ik zeg ja het zit al aardig wat jaartjes in mijn achterhoofd ja! Ook de adviseur van Flynth was het er over eens. Lekker om ook die bevestiging te krijgen van de professionals!

Nadat zij door het ondernemingsplan gebladerd hadden kwamen natuurlijk de moeilijke vragen. Heb je al een aansprakelijkheidsverzekering?  Ik heb geen pand of wat dus waarom zou ik dat nodig hebben? Heb je al een datariskverzekering? Wablief een watte?! Ohja shit natuurlijk… Hmmm nee nog niet gedaan maar daar moest ik wel nog induiken! Boekhouding, ga je dat zelf doen of besteedt je dat uit? Zelf denk ik?

Naast deze aandachtspunten gingen we wat dieper over mijn achtergrond en motivatie voor dit idee. Op een gegeven moment ging het over mijn eigen ervaringen en leek het even of ik bij de psychiater zat whahahaha! Die diepere gedachte zette extra power achter mijn motivatie en idee, nice!

Na een goed 1,5 uur sta ik weer buiten de deur met een goed gevoel op zak, volgende week doen zij uitslag!