Het idee Ondernemen

Het idee omzetten naar een functioneel en visueel concept

Concept of idee?

Even tellen, 1, 2, daar nog 3 notities, stapeltje printjes van voorbeelden en een paar schetsen in mijn kladblok. Tijd om even alles bij elkaar te rapen en een samenvatting te maken. Oh! en natuurlijk nog het kladje in me broekzak waar ik de hele tijd spontaan opgeborrelde ideeën opschrijf! Wat ga ik eerst doen? Functioneel uitschrijven of visueel uit tekenen? Nee ik moet dat beeld uit me kop hebben dus ik ga eerst voor visueel. Even een mooi schetsje ala Bob Ross, nee te schetserig, overnieuw! Liniaal erbij, jaaaaah strak strak in me trainingspak pak, overzichtelijk en duidelijk! Ik heb in het midden van een A4’tje twee simpele wireframes van de webapplicatie getekend. De gebruiker moet een handeling doen en heb ik dus een “voor” en een “na” schermpje getekend. Hierin alle belangrijke onderdelen zoals de knoppen, gebruikers, afbeelding, titels en teksten. Ik heb nu een beeld op papier gezet van wat de gebruiker zou moeten zien, voor en na de handeling.

Nu alle kladjes erbij, samenvatten, afstrepen en onderverdelen in gebruikersfuncties, systeemfuncties en administrator functies. Naarmate ik dit aan het samenvatten ben borrelen er gelijk weer nieuwe ideeën op, wtf… weer een nieuw klad papiertje erbij! Ik zie allerlei scenario’s voor me als gebruiker, als “het systeem”, en als administrator, alles tegelijk, ter plekke, snel opschrijven!

Mijn neef zei steeds “Keep it simple”, oftewel voor degene die wel opgelet hebben op school “Hou het simpel”. Na een non-stop verbale brainstorm met alle overbodige handgebaren erbij van ongeveer een half uur over allerlei ideeën, scenario’s, verdienmodellen, is het enige wat hij zei… klinkt goed, keep it simple…

Ik neem mijn nieuwe kladje mee naar buiten en steek een sjekkie op, pen erbij, zo ff on-the-fly knopen doorhakken! Ik moet het doel niet uit het oog verliezen door er 101 leuke en gemaks functies in te laten bouwen, nee ik ga de gebruiker alleen het “nodige” aanbieden!

Zo! een compact en compleet functioneel en visueel overzicht, ik ben er blij mee! Nu snel een backup maken door het in te scannen en naar mezelf te mailen, en een zwart-wit kopie voor mezelf, in drievoud 🙂 Alle originele tekeningen, printjes en notities doe ik in een mapje en neem ik mee naar huis, nooit weggooien! De zwart-wit kopietjes hou ik altijd bij me in me tas voor het geval ik weer spontaan nieuwe ideeën opdoe. En misschien klinkt het raar, maar ik heb een kopietje naast me bed neergezet zodat ik er ’s avonds voor het slapengaan en ’s ochtends bij het opstaan nog even naar kan kijken en aanvullen 🙂

Ik ben er bijna, ik voel het !

Previous post

Ondernemen, iets voor mij? Jazeker maar dan wel op het internet!

Next post

Het kladje omzetten in een digitaal en overzichtelijk schema

Comments

 • Robin

  Hi Alvin, geweldig!

  Ik kan je energie, creativiteit en passie voelen.
  Inderdaad maak het niet meteen te complex en KISS: Keep It Simple S***** 😉
  Goed bezig, trots op je en geloof in je!!!

  Cheers,
  Robin

  Reply to Robin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *