Het functioneel concept in kaart brengen

Na dagen en wekenlang praktiseren schrijven, tekenen en weer wegstrepen is de tijd aangebroken dat ik al dat gekrabbel eens digitaal ga uitwerken. Waar moet ik mee beginnen? Ja weer eerst de belangrijkste gebruikersschermen die ik op mijn “kladje” ook had gebruikt. Even neuzen op het internet voor wat inspiratie en stuit al gauw op Web Sitemap – Flowcharts v3.0 , een mooie set wireframes die ik zo kan gebruiken om mijn flowchart in elkaar te zetten. Kost wel $22 , maar het bespaart me waarschijnlijk uren aan lijntjes trekken! Natuurlijk moet ik wel een paar schermen aanpassen om mijn functies weer te geven, maar goed, voor 90% zijn ze ready to go!

Uren (en uren) later heb ik van mijn kladje een mooie digitale versie uitgewerkt, alleen de schermen, nog niet de teksten. Ow fuk het is 01.30… over 4 uur gaat de wekker weer! Geeft niet ik ben happy en morgen is een nieuwe mijlpaal want ik ben weer een stukje dichterbij!

De volgende dag op aangekomen op werk eerst mijn collega’s groeten, kop koffie halen en dan gelijk mijn mail openen. Ik doe weer hetzelfde met mijn digitale versie, 3x uitprinten, 2 printjes in me tas en ééntje in mijn achterzak met een pen erbij 🙂 De dagen en weken vliegen voorbij maar door de tijd heen veranderd er weinig aan het hoofdschema wat ik heb uitgewerkt. Ik er zo nu en dan wat bij en haal er ook weer wat af.

Naast het schema heb ik ook de lijst met functies aangemaakt, weer onderveerdeeld in gebruikers-, system en administrator functies. Hier weer een onderverdeling gemaakt met prioriteiten voor de programmeur, prio 1 is een must have en prio 2 zijn meer de “leuke” extra functies. (die ik er uiteindelijk wel in wil hebben)

Ik denk dat het nu maar eens tijd word om mijn plan voor te leggen bij een programmeur, anders zit ik er na een jaar nog op te kwijlen hahaha!

Maar eerst een goede (domein)naam verzinnen!