De bedrijfsnaam en domeinnaam

De naam voor de website heb ik al even vastgelegd. Nu nog een naam verzinnen voor mijn webapplicatie zelf. Deze kan immers op meerdere websites ingezet worden. Hmmm… tik tik boink boink ja ik heb het! De applicatie zelf gaat ********** heten! (ja dat verklap ik nog even niet)

De domeinnaam voor de website zelf heb ik ook al en is “brandable”, hij ligt lekker in de mond, kort, alleszeggend maar het is in het engels… Om toch wat zakelijker en over te komen ga ik toch kijken voor een keyword domeinnaam in dit geval, niet voor mijn SEO (want Google doet daar toch niks meer mee), maar puur om wat professioneler over te komen op potentiele klanten. 7 letters, nederlands, meervoudsvorm… hmmm ja die is geweldig! Maar natuurlijk is die niet gratis en staat te koop voor €800 euries! Ex btw! Echt veel geld maar een goede naam kan een héél groot verschil maken!

Zelf handel ik al jaren in domeinnamen en weet ik gelukkig wel een beetje hoe de markt in elkaar steekt. Ook ik verzamel domeinnamen om ze later met winst te verkopen whahahaha! Ik ben trouwens al 2x (bijna) aangeklaagd en heb ik zelfs de officiele titel “Professional Domain Name Squatter” gekregen, stiekem toch een beetje trots 🙂 muahahaha!

Maar goed what goes around comes around… de meest voor de hand liggende domeinnamen die ik wil hebben, staan te koop voor een giga bedrag of zijn al in het bezit van mijn toekomstige concurrenten. Tja dat kon je verwachten hè hahaha!

Ik kan dat op dit moment niet betalen dus dan maar kijken of ik dit kan meenemen in de financiering. Maar ik moet hem hebben! Want stel dat ik toch mijn eerste domeinnaam gebruik en iemand anders met hetzelfde idee wel die andere domeinnaam pakt…

Gelijk mijn (domein)namen als handelsnamen opgegeven in het KvK handelsregister!

Tijd om op zoek te gaan naar een programmeur om mijn spulletje in elkaar te zetten!