WordPress of een maatwerk oplossing?

Ik heb een compleet uitgewerkt concept. Alle schema’s, functies en nu zelfs een naam en een logo erbij, alles netjes weggewerkt op 1 A3’tje. Overzichtelijk, strak en duidelijk, iets waar een programmeur naar kijkt en zegt: “Ah, ja ik snap em!”

Voor een leek is het een kleurig A3’tje volgepropt met tekst, afbeeldingen en lijntjes, maar voor mij is het net een schatkaart hahaha!

Een programmeur, waar vind ik die nou eigenlijk? Het liefst vind ik een programmeur die dichtbij woont/werkt, zodat ik gewoon kan langsrijden om te kijken of testen. Linkedin proberen, nee die geeft de plaats niet goed aan. Op Freelancer.com zoeken, nee ik woon niet in Bangladesh. Googlen dan maar he! Yes 85 miljoen hits! Daar kan ik wat mee 🙂

Ik open alle relevante pagina’s eerst in een nieuw tabblad voordat ik ze bekijk. Op mijn telefoon pak ik alvast Linkedin erbij en open de zoekfunctie. Tabblad 1, WordPress, klik weg! Tabblad 2, ook weer WordPress?! klik weg! Tabblad 3, php oplossingen, hmmm ff checken, wtf ook weer WordPress, Klik! Ah hier is er eentje, ff Linkedin checken, een pikkie van 12? Goed bezig hoor, KLIK! Na 2 sjekkies en 1,5 uur verder geef ik het op. Dan maar iets verder zoeken. Bureau in Hilversum, niet om de hoek maar toch ff bellen. Neemt er een of andere arrogante piemel op die zegt dat het starttarief begint bij 20k want zij hebben alleen grote klanten en pakken normaliter geen startups aan… joh steek hem lekker in je…

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een grote fan van WordPress en werk er al jaren mee (zoals deze blog), maar voor mijn concept ben ik toch meer op zoek naar een op maat gemaakte applicatie.

Toen kwam ik er eentje tegen in Utrecht, mail met globale wensen gemaild en kreeg er snel response op. Leuk gaan we bellen! Al snel werd duidelijk dat dit de programmeur was die ik zocht. Naast een leuk en formeel gesprek dacht hij gelijk mee en zag ook de potentie er van in. Bij de uitleg was ook maar een half woord nodig. Gepassioneerd in hetgeen hij deed, en nieuwsgierig naar wat gaat komen.

Deze programmeur programmeerd maar is zelf ook ondernemer. Geen WordPress of PHP maar Ruby on Rails, iets waar de grote applicaties als Twitter en AirBnB ook op gebouwd zijn.

Ja ik heb mijn programmeur gevonden, snel een face-to-face afspraakje maken!