Het idee Ondernemen

Ondernemen, iets voor mij? Jazeker maar dan wel op het internet!

Wannabe internet ondernemer

Een eigen onderneming, iets waarmee ik mijn eigen geld kan verdienen en het liefste ook nog gewoon vanuit huis… jeetje wat zou dat heerlijk zijn toch? Een webshop, een website, een dienst aanbieden? Wat wist ik nog niet precies maar het moest en zou op het internet zijn!

Door de jaren heen heb ik al zoveel leuke ideeën gehad maar door gebrek aan tijd, geld en toch ook wel doorzettingsvermogen viste ik steeds naast het net. Al dacht ik dat ik het perfecte concept bedacht had, was het mij al snel duidelijk dat ik niet de enige was die met datzelfde idee rondliep. Ook het “in vertrouwen” aan iemand vertellen, en je hoort een jaar later dat een vriend van die persoon 6k in de maand verdiend met “jouw in vertrouwen vertelde idee”…  Van je fouten leer je, en het leven is vallen en opstaan, niet janken maar doorgaan, thats about it.

Al enkele jaren loop ik mij te ergeren aan bepaalde dingen wat ik in de kranten lees en op de tv zie, toen dacht ik daar moet ik iets aan gaan doen, maar hoe? Hoe kan ik concurreren met de big boys? En wat zou ik kunnen bieden wat zij niet hebben?

Ik heb er een tijd over na zitten denken hoe ik dit wil aanpakken, en toen gebeurde het… de sneet… Alsof je in een drukke ruimte staat en je moet niesen en je spontaan een scheet laat, en dan dat hoofd van je… (even visualiseren, ja heb je hem, whahaha)

Zou het zo simpel zijn? Bestaat dit echt nog niet? 1 & 1 = 2 ? Wel verdorie that’s it! Na een paar dagen graven op het internet krijg ik een behoorlijke boost doordat ik zie dat hetgeen ik bedacht heb, nog niet (in die vorm) bestaat! Gelijk het kladblok erbij en een brainstorm sessie met mezelf houden, ik ben mijn ideale partner, wij zijn het altijd met elkaar eens 🙂 Verdienmodel? Ja 1…  maar als dit aantrekt dan heb ik er 2, maar dan kan ik ook nog dit… ja 3 verdienmodellen Whoohoo!

Een concept is een idee ontdaan van alle overbodige franje. Als er na het ‘strippen’ iets overblijft is het een concept. Blijft er niets over, dan was het maar een ideetje…
Dick Holzhaus

De adrenaline stroomt door mijn lichaam als ik zie dat ik weer iets unieks heb bedacht. Ja dit wordt hem, 100% zeker, wat?! 200% zeker bedoel je! Ik mijn hoofd stroomt het over van de ideeën, functioneel en visueel, ik zie de website al helemaal voor me. Tegelijkertijd zie ik al een aantal “problemen” voor me en tegelijkertijd direct een x aantal oplossingen… ah me hoofd stroomt over! Op aanraden van me neef moet ik alles direct op papier zetten, even een stap terug nemen, en dan uitwerken. Me hoofd begint te bonken, papierrrrr hierrrrr !!!

De concepten die ik voorheen bedacht had waren puur uit winstbelang, en niet perse iets waar ik een probleem mee kon oplossen. Dit probleem is iets waar ikzelf en blijkbaar heel veel anderen zich al een lange tijd aan zaten te ergeren. Ik heb iets bedacht waar ik zelf helemaal achtersta en dat is het toch mooiste idee wat je kan hebben. Iets waar ik mijzelf helemaal in kan terugvinden en ook nog eens de mensen om mij heen. Een nuttig idee wat de hele maatschappij kan dienen, een plek waar zij terug willen komen, een plek waarvan zij hopelijk zullen zeggen: “kijk daar heb je tenminste wat aan!”

Als de maatschappij mijn idee zal accepteren en de website gaat gebruiken dan heb ik wellicht goud in handen. Veel bezoekers zorgen immers voor goede advertentie inkomsten (verdienmodel #1), en als zij gebruik maken van de website zullen ook verdienmodellen #2 en #3 kunnen gaan werken!

En zo is een mooi nieuw internet idee geboren, nu uitwerken!

Next post

Het idee omzetten naar een functioneel en visueel concept

Comments

 • Robin

  Hey Alvin,

  Leuk inspirerend verhaal en tekst.
  Al is er 1 die er altijd is voor mensen in je omgeving en die eigen succes verdient, dan ben jij het wel.

  Jij bent het klassieke voorbeeld van iemand die door blijft zetten, en zijn dromen waar zal maken!
  Een creator!

  Geweldig en gefeliciteerd en have fun!

  Cheers,
  Robin

  Reply to Robin
  • Alvin

   Thanks Robin! Mag ook gezegd worden dat jij ook eigenlijk de enige bent die mij motiveert en mijn gedachtengang kan begrijpen 🙂

   Reply to Alvin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *