De kosten in beeld brengen, splitsen of all-in?

Na het praatje met de programmeur ben ik gemotiveerder dan ooit! Hij vond mijn idee gaaf en uniek en wilde er graag mee aan de slag. Ook omdat hij zelf ondernemer is kon hij mijn passie begrijpen en waarderen. Op basis van alle info kon hij mij een grove schatting maken van de uren en totaalprijs.

Het totaalplaatje kwam neer op €26.000… wtf! Dat was wel even slikken zeg! Maar dat kon ik eigenlijk ook wel verwachten, het was immers mijn wens om van scratch te beginnen en maatwerk te leveren. Met een WordPress oplossing zou ik klaar zijn voor max €8.000, maar dat wilde ik niet.

Toen zijn we er samen dieper ingedoken om te kijken hoe we de prijs een beetje konden drukken. Wat is de basis van de software en wat zijn uitbreidingen? We kwamen er al snel achter dat we de software ontwikkeling in 3 delen konden splitsen. Deel #2 had immers pas nut als deel #1 een succes zou worden. En als deel #1 een succes word zou betekenen dat er dus geld binnenkomt! Ja duidelijk, we hebben een plan! Jihoe, het denkbeeldige zonnetje begon weer door de donkere wolk te stralen! 🙂

Daarbij ook deel #3 voor het design waar een aparte UI designer voor aan de pas zou komen hebben we er even uitgehaald en gaan voor zijn eigen design. Prima!

Even uitleggen voor jullie beeldvorming;
Deel #1 : De core met alle functionaliteiten voor de bezoekers/leden.
Deel #2 : De uitbreiding met betaalmodule, functionaliteiten voor bedrijven en stukje UI
Deel #3 : UI design voor de gehele website, vooral voor de gebruikers
Deel #4 : Dit zou sowieso pas later plaatsvinden, een app natuuurlijk!
Deel #5 : …….

Na wat heen en weer gepingel komen we uit op een prijs van €10.000 en €12.000, waarbij het verschil van €2.000 gereserveerd is voor onvoorziene werkzaamheden. Ja ik ben zeer tevreden over het voorstel en de way forward, hier kunnen we aan bouwen!

Dus nu even €12.000 uit mijn spaarpot halen… oh €11 euro? Nou dan maar een pakkie shag halen hahaha!

Tijd om een ondernemingsplan te maken om een ondernemerskredietje aan te kunnen vragen bij de bank!